Ciuperci Rosii

Cu siguranta oricine a facut o plimbare in natura, in special prin padurile noastre mioritice, a intalnit macar o data in calea lui o astfel de ciuperca rosie.
Acestea sunt unele dinstre cele mai frumoase ciuperci intalnite de mine  in timplu plimbarilor mele, si pentru ca mi-au placut atat de mult, am zis ca nu ar strica sa scriu cate ceva despre ele, chiar daca nu sunt cunoscator, macar sa raman cu pozele pe blog sa ma uit iarna la ele :)) .

Pălăria şarpelui, Burete şerpesc sau  Bureţi pestriţi,

Amanita muscaria, cunoscută și ca buretele muștelor sau buretele pestriț este o ciupercă otravitoare și psihoactivă din genul Amanita. Inițial răspandită în regiunile temperate și nordice ale emisferei boreale, Amanita muscaria a fost neintenționat răspândită și în unele regiuni din emisfera sudică, devenind astfel o specie cosmopolită. Este frecventă în pădurile de conifere, fiind extrem de ușor de recunoscut datorită pălăriei roșii-purpurii (cu un diametru de pana la 20 cm), cu puncte albe.

Cunoscută ca ciupercă otrăvitoare Amanita muscaria e faimoasă și pentru proprietățile sale halucinogene și psihoactive datorate în special muscimolului.

Creşte în luminişuri de păduri de conifere şi foarte rar în păduri de foioase.
Apare vara şi toamna.
Este o ciupercă otrăvitoare având în componenţă, substanţe toxice care induc sindromul panterinian.

Pălăria ajunge la 8-20 cm în diametru, are culoare roşie sau roşie-portocalie, acoperită cu numeroşi solzi albi sau puţin gălbui, este convexă la început, apoi întinsă, cărnoasă, umedă sau puţin vâscoasă, cu marginea striată.
Sursa : WIki

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *